Pārlekt uz galveno saturu

LLU pirmkursnieki piedalās Azemitologa 50. dzimšanas dienas svinībās

Attēla autors: No LLU arhīva

4. oktobrī Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Jelgavas pils pagalmā jau 50. reizi norisinājās tradicionālie un senākie universitātes svētki - Azemitologs. Jelgavas pils pagalmā pulcējās visu astoņu fakultāšu pirmkursnieki, lai rādītu sagatavotos mājas darbus un studentiskā garā apliecinātu savu piederību lielajai LLU saimei.

Šogad katras fakultātes pirmkursniekiem bija jāsagatavo teatrāls uzdevums – priekšnesums ar moto "Laika rats". Studenti savu priekšnesumu laikā atgriezās pagātnē, kur piedzīvoja gan bērnības laiku, gan arī laiku bez modernām tehnoloģijām, aizceļoja nākotnē, lai atgādinātu par to, ka ikvienam no mums nepieciešams rūpēties par apkārtējo vidi un jābūt savas valsts patriotiem. Studentu radošais gars izpaudās ikvienā priekšnesumā, jo svētku laikā bija ieradies gan Sprīdītis, gan ASV prezidents Donalds Tramps, kuram bija nepieciešama tieši LLU jauno speciālistu palīdzība. Pirmkursnieki, iestudējot teatrālo uzvedumu, galvenokārt bija izlēmuši akcentēt fakultāšu draudzību, sadarbību un kopā būšanu gan labos, gan sliktos brīžos, jo tikai, atbalstot un strādājot kopā, var nest LLU vārdu Latvijā un pasaulē.  

Kopīgā cīņā par Azemitologa Lielo balvu, kas simbolizē draudzību un vienotību, cīnījās visu astoņu fakultāšu pirmkursnieki un arī šogad tā nonāca pie Tehniskās fakultātes (TF) jaunajiem studentiem, kuri savā priekšnesumā atgriezās bērnībā un plānoja savu nākotni sadarbībā ar visu fakultāšu studentiem. Savukārt Azemitologa Mazā balva aizceļoja pie Meža fakultātes (MF) pirmkursniekiem, kuri dažu minūšu laikā aizceļoja pagātnē un nākotnē ar pašbūvētu laika mašīnu.

Simpātiju balvas par ieguldīto darbu un radošo pieeju saņēma arī citas fakultāšu pirmkursnieku komandas: LLU Studējošo pašpārvaldes (SP) simpātijas ieguva Meža fakultātes (MF) jaunie speciālisti, savukārt Jauno Zemnieku klubu aizkustināja Lauksaimniecības fakultātes (LF) censoņi. Studentu korporācijas "Fraternitas Imantica", "Ventonia" un "Varavīksne" savu ceļojošu balvu pasniedza Tehniskās fakultātes (TF) pirmkursniekiem, kuri otro gadu pēc kārtas saņēma arī Lielo balvu, taču Meža fakultātes studentu biedrības "Šalkone” balva nokļuva Vides un būvzinātņu fakultātes (VBF) īpašumā.

Lai apliecinātu savu piederību LLU studentu saimei, svētku noslēgumā pirmkursnieki veica svinīgu solījumu Azemitologam kļūt par savas izvēlētās jomas labiem speciālistiem, cienīt, mīlēt, godāt savu Alma Mater, būt vienotiem un neliegt draudzību gan priekos, gan bēdās, turēt godā un papildināt LLU tradīcijas, kā arī, vairot labklājību, spēku, zināšanas un kultūru mūsu zemē Latvijā.

Fotogalerija.

Pievienots 05/10/2017