Pārlekt uz galveno saturu

Fakultātes dekānes apsveikums studentiem, mācībspēkiem, darbiniekiem!

Attēla autors: No LLU arhīva

Lauksaimniecības fakultātes studenti, mācībspēki un darbinieki!

Šodien, 3. septembrī, atkal sākam jaunu darba cēlienu LLU Lauksaimniecības fakultātē: 2018./2019. studiju gadu. Šī studiju gada pirmkursnieki ir izredzēto ļaužu statusā, jo visu mūžu varēs atcerēties, ka studijas uzsāka Latvijas 100. jubilejas gadā, kas ir arī 155. jubilejas gads lauksaimniecības augstākajai izglītībai Latvijā.

Uzsākot jaunu darba cēlienu katrs, vai tas būtu students vai mācībspēks, prāto, kāds tas būs: vai daudz būs darāmā, vai spēšu tikt ar visu galā, kādi būs studiju biedri vai kolēģi, un apsver vēl daudz citu, šobrīd nezināmu jautājumu, kas biedē tikai tāpēc, ka šai mirklī ir nezināmi. Te vietā atcerēties latviešu tautas dziesmu:

Acis darba izbijās,

Rokas darba nebijās,

Rokas darba nebijās,

Zinājās padarīt.

            Novēlu ne studentiem, ne mācībspēkiem nenobīties no šķietamām vai reālām grūtībām, bet ķerties pie darba, lūgt padomu vai palīdzību nepieciešamības gadījumā, palīdzēt citiem, kad redzat, ka kādam palīdzība vajadzīga – un tikt ar visu galā, lai pašu un visa fakultātes kolektīva dzīve kļūst arvien labāka un interesantāka.

Šodienas pirmkursniekiem vēlu sapņot lielus sapņus, plānot savu nākotni, lai sapņus piepildītu, gribēt sasniegt daudz, pierādīt savas spējas un daudz darīt. Atcerieties C. Melameda sentenci: „Bez pūlēm uz augšu tiek vienīgi ziepju burbuļi”

            Iepriekšējā, 2017. gadā uzsākām tradīciju pirmkursniekiem kā ceļa maizi studijām un vēlākai profesionālai darbībai dot  pirms dažiem gadiem Vispasaules kongresā pieņemtu Agronomu Hartu (http://www.lf.llu.lv/sites/lf/files/2017-09/Agronomu-harta-latviski-gala-30-08-2017.pdf), kas skaidro mūsu izvēlēto profesiju ētiskos principus. Vārdu “agronomija” attiecībā uz Hartu saprotam tā plašākajā nozīmē, liekot vienlīdzības zīmi starp vārdiem: “agronomija” = “lauksaimniecība”.

Mūsu fakultātes absolventi strādās sarežģītās, bet interesantās profesijās, lai nodrošinātu cilvēkus ar pārtikas izejvielām, bet darba gaitās nekad nedrīkst aizmirst rūpes par mūsu Zemi, vides saglabāšanu, skaistu ainavu, tēva mājām. Lai mēs vienmēr lepni varētu teikt:

Mazs bij’ tēva novadiņ(i)s,
Bet diženi turējās:
Visi mazi kadiķīši
Zied sudraba ziediņiem.

 (Latv. t. dziesma)

 

Uzsākot 2018./2019. studiju gadu, vēlu mums visiem: studentiem, mācībspēkiem un darbiniekiem – enerģiju, neatlaidību un pacietību šajā īpašajā nozīmīgām jubilejām iezīmētajā gadā dažāda mēroga sapņu un mērķus piepildīšanā, kā arī vienkāršu ikdienas darbu veikšanā!

 

Lauksaimniecības fakultātes dekāne, Dr. agr. Zinta Gaile

Pievienots 03/09/2018