Pārlekt uz galveno saturu

Aizvadīta Latvijas NJF kopsapulce

20. februārī Latvijas NJF (Ziemeļvalstu lauksaimniecības zinātnieku asociācijas)  kopsapulcē tās vadītāja akadēmiķe Baiba Rivža  īpašu uzmanību veltīja NJF kongresa Kauņā rezultātu analīzei, kas notika aizvadītā gada jūnijā.

Kongress bija Ziemeļvalstu lauksaimniecības zinātnieku asociācijas (NJF) 100.gada jubilejas kongress, ko organizēja lietuviešu kolēģi. NJF ir vecākā Ziemeļvalstu nevalstiskā organizācija. No Latvijas tajā piedalījās NJF kolēģi ar 19 ziņojumiem gan plenārsēdē, gan sekcijās.

Apspriežot šī gada aktivitātes un domājot par to plašāku pieejamību, kolēģu aicinājumi bija plašāk izmantot Skype videokonferences, kā arī vairāk sadarboties starp sekcijām kopīgu semināru organizēšanā.  Tā 5. aprīlī Latvijas Zinātņu akadēmijā notiks CASA un SCAR organizēts seminārs sadarbībā ar LZA, kas veltīts Bioekonomikas stratēģijas izstrādes pieredzei Baltijas valstīs. Nolemts, ka  NJF dalībniekiem aktīvi piedalīties šajā Bioekonomikas stratēģijas seminārā ar referātiem.

Par aktīvu darbu organizācijā NJF balvai izvirzīti kolēģi Biruta Bankina, Aldis Kārkliņš, Gints Birznieks un Līga Paura. 

Pievienots 22/02/2019