Pārlekt uz galveno saturu

85 jaunie lauksaimniecības nozares profesionāļi saņem diplomus

Tradicionāli pirms Jāņiem izlaidumu svinēja Lauksaimniecības fakultātes (LF) absolventi. 22. jūnijā diplomus saņēma 85 jaunie agronomi, zootehniķi, lauksaimniecības uzņēmumu vadītāji un lauksaimniecības zinātņu maģistri.

“Laiks pirms Jāņiem latviešiem nozīmē ļoti daudz – tas ir brīdis, kad vēro dabas ritmus, lai prognozētu ražas, saullēktā iet rasā vārtīties, lai būtu veseli un stipri, uzņemot zemes un ūdens spēku. Jāņu laika enerģija ienāk mūsos caur smaržām – smaržo nopļautā zāle, jasmīni, zemenes, meijas un mājās ceptie pīrāgi. Ir skaisti šādā laikā pasniegt diplomus nākamajiem agronomiem, zootehniķiem, lauksaimniecības uzņēmumu vadītājiem un lauksaimniecības zinātņu maģistriem,” izlaiduma atklāšanā teic LF dekāne, profesore Zinta Gaile.

Šajā gadā LF diplomus saņēma 20 maģistra un 65 pamatstudiju absolventi. Profesionālo izglītības maģistra studiju programmu “Lauksaimniecība” pabeidza trīs studenti, bet akadēmisko izglītības maģistra studiju programmu “Lauksaimniecība” – 17 absolventi. Savukārt profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmu “Lauksaimniecība” absolvēja 65 studenti, t. sk. 17 no viņiem ieguva kvalifikāciju “agronoms ar specializāciju laukkopībā”, 16 – kvalifikāciju “ciltslietu zootehniķis”, četri – kvalifikāciju “agronoms ar specializāciju dārzkopībā” un 28 – kvalifikāciju “lauksaimniecības uzņēmuma vadītājs”.

Absolventu vidū bija vairāki jaunieši, kuri studiju laikā nopelnījuši dažādas stipendijas – Latvijas Agronomu biedrības stipendiāte Terēze Stanka, Artūra un Ērikas Gerhardu stipendiāte Annija Marta Jurģevica, Vītolu fonda stipendiāti Aldis Dauksts un Armīns Apšenieks, Paula Lejiņa stipendiāte Katrīne Luīze Ozoliņa un Jāņa Berga stipendiāte Lāsma Lapiņa. Izlaidumā fakultātes vadība pateicās studentiem, kuri aktīvi darbojās LF Studentu pašpārvaldē, t. sk. Lāsmai Lapiņai un Katrīnei Luīzei Ozoliņai, kura vadīja LF Studējošo pašpārvaldi, kā arī aktīvi piedalījās dažādos LLU pasākumos.

“Katrs noslēgums ir sākums kaut kam jaunam – kāds no jums turpinās studijas maģistrantūrā vai doktorantūrā, cits uzsāks darba gaitas, pārņemot vadības grožus vecāku saimniecībā, vai pieņems algota darba piedāvājumu, kāds – vienkārši turpinās jau iepriekš darīto darbu. Novēlu jums atcerēties, ka ar diploma saņemšanu nekas nebeidzas, tieši otrādāk – ar to viss tikai sākas, jo jāmācas ir visa mūža garumā,” absolventiem teica dekāne Z. Gaile. Savukārt LLU rektore, profesore Irina Pilvere izlaiduma noslēgumā absolventiem atgādināja, ka viņu izvēlētā nozare – lauksaimniecība – ir sarežģīta un nekad nevar būt 100% gatavs visām dzīves situācijām darba dzīvē. “Taču es ceru, ka augstskola jums ir devusi zināšanas un prasmes, lai jūs spētu saskatīt daudz vairāk, plašāk un tālāk. Turpinot savus ceļus tālāk, atcerieties, ka, šeit, Jelgavā, vienmēr būs jūsu Alma Mater – jūsu izglītības mājas,” novēlēja I. Pilvere.

2017. gada izlaiduma laiks LLU noslēgsies 27. jūnijā ar Veterinārmedicīnas fakultātes izlaidumu.

Pievienots 22/06/2017